pencoaster
Header

Dieet, wat nou?

november 7th, 2011 | Posted by Re in Pencoaster

Dieet klinkt altijd zo negatief, is het niet. Net zoals een diëtist, een apart beroep vind ik, iedereen weet toch wel een beetje wat eten is maar blijkbaar is er dus een zodanige behoefte aan dat de vriendelijke dame vanmiddag voor ons zat. En ja natuurlijk respect voor deze mensen, er zijn wel weer wat ogen geopend moet ik zeggen.

We zijn begonnen aan week 2, niet echt een bemoedigend begin omdat ik al om 6 uur naast mijn bed stond, en nee ik ben geen ochtendmens. Gelukkig is Leonie nog minder een ochtendmens dus dat maakt me dan weer blij om te zien dat ik het niet moeilijker heb dan dat zij het heeft. Luitenant hoestterreur is ook weer de gehele nacht bezig geweest maar er is iets met hem aan de hand, ik weet het niet, hij is wat controleerbaarder, dus ga ik hem degraderen haha, Sergeant ofzo. Lastig kreng, ga maar ff wachtlopen.

Maar goed de diëtiste dus. Ik was gisteren helemaal trots op mijn ommezwaai, ik had het helemaal door, gewoon flink meer eten! Uitgeschreven op papier zag het er toch een stukje minder uit, 1300 kilocalorieën over de gehele dag, dat was echt een flinke domper, hoeveel zou dat de dagen daarvoor zijn geweest, 500? Geen wonder dat ik in een keer 3 kilo kwijt was. 1300 kilocalorieën pfffft…

De diëtiste gooide er nog een schepje boven op, chemo en radio is als topsport, de impact op je lichaam is enorm, cellen die kapot gemaakt worden moeten worden opgeruimd, de energie die gebruikt wordt is immens, en dan is het voornamelijk spierweefsel wat wordt verbruikt, mijn spieren wat doe je! In rust heb ik om in evenwicht te blijven meer dan 2500 kilocalorieën per dag nodig. Het grootste probleem is natuurlijk juist weer de energie vinden om te eten en ja die chemo verziekt je smaak, meeste eten klinkt gewoon vies, ruikt als een goede Franse kaas of geeft je gewoon al minibraakneigingen.

De key naar succes is eiwitten, proteïnen die moet ik consumeren in grote hoeveelheden, gelukkig zitten er veel eiwitrijke voeding in mijn nog positieve gevoel rijtje. En dan is daar ook de door Nutricia gesponsorde (red. ?) eiwitdrankjes, die krijg ik morgen maar van mijn moeder weet ik al dat je de 20 verschillende smaken wel gewoon weg kan flikkeren en gewoon voor de chocolade smaak moet gaan, gelukkig ben ik een chocojunkie. Het verdere advies is 6x per dag eten, probeer dat maar eens tussen alle therapieën, slaap, doezel en onwil momenten in te proppen.

Dus gaan we meetellen allemaal? Dat is wel makkelijk want ik heb geen flauw idee wat een kroket oplevert (jaja gescoord in het AVL, al dan niet ummmm ranzig), of een aardbei, ohhhh aardbeien, de goddelijke stukjes fruit, als ik een voetstuk had had je er nu gelegen (nou ja meer gewoon in mijn maag, toch zonde om daar te liggen wegrotten op zo’n voetstuk).

Ik weeg nu een beschamende 67 kilo met mijn 1.81, over 4 weken wil ik 67 kilo wegen want dan is het niet beschamend maar een gewicht om vol trots op te zijn.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

12 Responses

  • elizabeth says:

    Hoi Re enLe
    Weer je verhaal gelezen,
    Probeer het toch maar om op de 67 kilo teblijven.
    En dan mag je zeker trots zijn
    Trots ben ik ook op je, ook al doet het het zeer telezen hoe zwaar je het hebt.
    Ik ben er voor je, ily

    je Moeder

  • Angela says:

    Sojaproducten eten dan maar? :O Hebben ze overigens best smakelijke dingen in en natuurlijk erg eiwitrijk!

  • S-Fiets says:

    Nutricia heeft idd een heel groto assortiment van dat soort voeding ja. Ze hebben ook een soort kwark / creme achtige ‘toetjes’. Nutridrink creme noemen ze het. “Nutridrink Crème is een volledige dieetvoeding met extra energie.” :’)

    mocht je die drankjes zat zijn, (die zijn inderdaad echt niet te zuipen.)

  • Maria Doorson says:

    Lieve Re (en Leonie),
    Iedere keer lees ik de duidelijke stukjes die je schrijft en neem ik me voor daar telkens een “commentaar” op te schrijven. Soms lukt dat en soms lukt me dat gewoon niet, zoals nu. Dan weet ik gewoon niet zo goed wat ik moet “zeggen”. Alleen dat ik bewondering heb voor jouw/jullie strijdlust.
    Wens jullie gewoon het aller-allerbeste
    Kus

  • Franca says:

    Zie je wel! Toch weer die chocola!

    Gewoon chocola, of ben je er zo een die een beetje kieskeurig is? Ben je van ‘de mannen-chocola met hele noten’ of meer van de vrouwen-chocola met zoete dingetjes erin (butterscotch, crisps, aardbeienvulling, mintvulling, van die dingen). Ben je van de ‘alles tussen wit en bijna gitzwart is goed’, of hecht je erg aan een bepaald kleurtje?

    Ik wil graag je feeder zijn (zal van tevoren alles proeven, voor de zekerheid), maar je moet me ff op weg helpen.

    Dat gezegd hebbende… http://www.caloriechecker.nl

    Dat ook weer gezegd hebbende: dat is nogal een lading calorieen die je op een dag naar binnen moet werken. Ik zal eens voor je op zoek gaan naar eetbare dingen die alleen maar uit calorieen bestaan; wie weet zit er iets tussen dat je lekker vindt!

    Zet ‘m op allebei :*

  • christine says:

    Banaanshake is anders ook erg goed te doen!

    Raar eigenlijk hè, dat die chemotroep zoveel impact heeft op dit soort dingen.
    Succes maar weer! (zeg je dat zo? Succes? Ik ben niet zo thuis in de ziekenhuisetiquette)

  • Leonie says:

    Ik vind al jullie reacties zo lief, maar heb te weinig tijd om op allemaal apart te reageren. En Re vindt dit ook :P

    Toch even kort: maria <3 ook al weet je niks te zeggen, ook zo’n reactie is leuk.
    Franca: hij houdt van donkere chocola :9
    Chris: milkshake, check! Goed idee!
    Elizabeth: helemaal mee eens!
    Angela: geen idee of hij dat lust, kunnen we wellicht proberen
    Fiets: bedankt voor de tip! Dat klinkt al een stuk lekkerder dan die drankjes!

  • Erika says:

    Ha, voeding! Ontzettend interessant. Past ook helemaal bij mijn studie (massage en beweging) en welness interesse. Ik ga ook op zoek naar wat receptjes en drankjes. Maken we met z’n allen gewoon een kook- of hapjes boekie voor jullie. Veel sterkte voor dag 6 van week 2, jongens! xxx

  • Ina says:

    Hoi, ik vond dit een makkelijke site bij het afvallen. Dus andersom zal ook wel werken! http://www.calorieteller.nl/calorieteller.html
    En Re, je vindt aardbeien toch heeel lekker? Met slagroom wordt het een feestje (vind ik).
    Liefs, Ina

  • astrid says:

    chocolade ijs? Bakken, liters ervan en mag Re geen epo-injecties voor de extra energie, krijgen wielrenners ook!

    Sterkte lieve schatten!!

  • Ingrid says:

    Oh gedver….die nutridrinkjes.
    Ik heb ze ooit es allemaal mogen proeven en had na die avond volgens mij een week geen honger meer :’)
    De juicystyle, chocola en koffie vond ik trouwens nog redelijk om in te nemen.
    Maar goed; neus dicht, verstand op nul en zoep’n maar!

  • Ingrid says:

    Oh…en dat wist je vast al…
    Maar die chocola kun je ook warm maken en gruwelijk veel slagroom erdoor gooien :+



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>