pencoaster
Header

Oh ja, de tijd gaat snel…

maart 13th, 2013 | Posted by Re in Pencoaster

zo snel,… het lijkt de overtoom wel.

Toevallig dat we daar ontzettend bij in de buurt wonen en dat deze slagader van Amsterdam een pokke-end lopen is, en dat daar ook een Run2Day aan woont en dat we zaterdag voor het eerst weer een poging gaan wagen om onze conditie eens wat op te vijzelen. Immers, een hardloper is een bikkel, behalve als het koud is, althans voor mij dan.

Nou de zaterdag is voorbijgevlogen en ja hardlopen in de kou is niet mijn ding, niet omdat het koud is (nou ja ook wel een beetje), maar omdat mijn rechterhand niet met de kou kan omgaan. Deze neemt namelijk, omdat het doorbloedingsmechanisme niet meer werkt (even voor de leek, de hersenen sturen signalen naar de bloedvaatjes in je handen als het koud wordt, je bloedvaten uitzetten zodat ze wat warmte kunnen afgeven , vandaar ook dat je altijd rooie wangetjes krijgt in de kou, maar omdat de signalen niet meer aankomen doen mijn bloedvaatjes in mijn hand niets, waardoor mijn hand afkoelt tot omgevingstemperatuur), zo’n beetje de omgevingstemperatuur aan, en dat is dus best naar want de weinige spieren die ik nog in mijn hand heb en de verkleumde pezen zorgen ervoor dat ik mijn hand amper meer kan gebruiken. Gelukkig helpt een warme douche dan wel weer, maar ja daar heb je onderweg weinig aan.

Afijn, morgen weer een van die dagen, terug naar het AVL, slechts voor een foto (nee, röntgen natuurlijk) en een afspraak met de longarts om te kijken hoe we er voorstaan, met alle vertrouwen dus want het gaat op zich wel goed, behalve dan de conditie maar ja het wordt weer lente (terwijl de sneeuw op dit moment weer aan het neerstorten is over de straten, mensen en andere oppervlakten). Geen vrees verder op wat kleine onhebbelijkheden na, gewoon routine afspraak.

Had ik al verteld dat ik me in de wondere wereld van de Qi Gong , als je niet beter wist dan zou je het de bejaardenvorm van de Tai Chi kunnen noemen, maar dat is niet zo, behalve dat het gewoon veel rustiger is en dat het voornamelijk op een goede houding (ja daarom wilde ik dus, aangezien ik wil voorkomen dat ik scheefgroei) en gecontroleerde spanning, ontspanningsoefeningen (goed voor de spierontwikkeling, en krachtsopbouw in de arm/schouder alwaar de spieren het niet echt voor het zeggen hadden het laatste jaar) gaat. Er zit een heel filosofisch-achtig verhaal achter en veel Chinese wijsheid en rituelen, laten we het erop houden dat het rustgevend is en dat de “inner smile” gewoon gereflecteerd wordt in tevredenheid.

Oh, gisteren nog naar de première van Oz, the bla bla Magician geweest, leuk in 3D IMAX met 500 FOK!kers en wat B-garnituur aan bekende Nederlanders, een beetje zoals een koud geworden nasischijf of uitgedoofd vlammetje. Maar goed, film was leuk en het was een soort eerste reuniegevoel want vorig jaar was dat een van mijn eerste uitjes na de operatie en gelukkig was de film deze keer beter. En als je dan al ziet wat er in een jaar tijd is bereikt dan kan ik niet anders zeggen dan dat het optimisme en positivisme je al een heel stuk verder brengt dan wat je toen voor mogelijk had gehouden.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

9 Responses

 • Paul eilkes says:

  Dag Re, ik blijf je volgen je schrijft mooi over wat je is overkomen. Inmiddels is mijn vrouw al weer bijna 2 maanden niet meer onder ons. Het leven gaat door en ik pak de draad weer langzaam op. Komende week weer volledig aan het werk na een aantal weken parttime te hebben gewerkt. Is vreemd om alleen thuis te komen maar mijn lieve vrouw zei altijd als het straks stil is als ik er niet meer ben zet je de radio maar aan. En dat helpt net als s,avonds een lamp laten branden als je eens weg bent. Maar er helpt geen lieve moedertje aan ze komt niet meer terug dat is een feit. Met jou gaat het zoals ik lees goed en dat is heel mooi Re. Mijn vrouw heeft lang gedacht ik kan misschien ook wel geopereerd worden maar helaas de chirurg vertelde dat Indien ze zou opereren er met de hoogst waarschijnlijkheid een handicap zou ontstaan plus zij had ook nog een verdachte vergroting van de bijnier. Al met al zou het de tijd die ze nog had niet gemakkelijk zijn geweest. Jij kon wel geopereerd worden en helaas met wel wat complicaties maar je leeft nog en dat doe je volop zo te lezen. Ook mooi om te lezen hoe je dit leven weer oppakt. Uiteraard hoop ik dat je bij de longarts een goed gesprek hebt.

  Ik blijf je volgen,

  Paul eilkes

  • Re says:

   Dank je Paul voor de complimenten over het schrijven, ik laat meestal maar mijn vingers gaan over het keyboard en dan staat er ineens wat.

   het lijkt me idd niet makkelijk om in een leegte thuis te komen, maar de leegte heeft ook zijn herinneringen aan goede tijden. Het leven is net een worp van de dobbelsteen, het kan alle kanten op en soms valt het verkeerd en soms goed terwijl de andere mogelijkheden maar matig zijn.

   Sterkte en ik hoop dat ik iig wat mensen met mijn schrijven kan informeren en bezighouden, al zullen de updates iig wat minder frequent zijn, ze blijven komen want er komt voorlopig nog wel het een en ander aan.

   De foto was goed, althans, precies zoals een aantal maanden geleden, over 3 maanden een CT scan, ik ben benieuwd

 • Cheryl says:

  Hai Re,

  Ik heb altijd gedacht, hoe zal het met die vechtersbaas afgelopen zijn? En hier lees ik dan opnieuw het verhaal van een leuke jonge vent, een jaar later. Ik werkte destijds in het AVL op toestel A4, je werd toen bestraald voordat je je operatie onderging. Je was een van de bijzondere latiënten die mij is bijgebleven, een echte vechtersbaas. Vol positiviteit kwam je elke dag naar het toestel, hoewel je wel een van de heftigere “categorieën” was. Ik vind het fantastisch om te lezen hoe je het allemaal hebt ondergaan, echt ontzettend veel respect! Ik weet niet wat een ander in jouw situatie zou hebben gedaan. Je kwam, zag en overwon! Nogmaals, ik kijk ontzettend tegen je op. Heel veel geluk en liefde, ook voor je vrouw Leonie. You did great!!!

  Cheryl Nieuwenburg

 • Cheryl says:

  Hai Re,

  Ik heb altijd gedacht, hoe zal het met die vechtersbaas afgelopen zijn? En hier lees ik dan opnieuw het verhaal van een leuke jonge vent, een jaar later. Ik werkte destijds in het AVL op toestel A4, je werd toen bestraald voordat je je operatie onderging. Je was een van de bijzondere patiënten die mij is bijgebleven, een echte vechtersbaas. Vol positiviteit kwam je elke dag naar het toestel, hoewel je wel een van de heftigere “categorieën” was. Ik vind het fantastisch om te lezen hoe je het allemaal hebt ondergaan, echt ontzettend veel respect, doorzetter! Ik weet niet wat een ander in jouw situatie zou hebben gedaan. Je kwam, zag en overwon! Nogmaals, ik kijk ontzettend tegen je op. Heel veel geluk en liefde in de toekomst, ook voor je vrouw Leonie. You did great!!!

  Cheryl Nieuwenburg

  • Re says:

   hey hoi, wat leuk :)

   Dank je voor de leuke woorden, was heel eventjes met andere dingen bezig maar het is goed om te weten dat mijn positieve energie is opgemerkt. Ik hoop dan ook dat het anderen zou kunnen helpen om tegen zoiets ergs als kanker op te kijken. het gaat prima ondertussen en ben weer vol aan het werk.

   gr remon

   • Cheryl says:

    Hai Remon,
    Wat goed om te horen! :-) Met jouw positiviteit en geweldige schrijfstijl zal je zeker anderen aanmoedigen om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Knap hoe je dat allemaal doet! Je bent toch ook schrijver van beroep?
    Veel geluk en ga zo door!
    Cheryl Nieuwenburg

 • Paul eilkes says:

  Al een tijdje niets gelezen remon, hoop niet dat het slechter met je gaat. Misschien geen zin om te schrijven. Althans dit hoop ik maar.

  Groetjes,

  PaulLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>