pencoaster
Header

Een jaar geleden…

maart 13th, 2014 | Posted by Re in Pencoaster

Ja, ja, een jaar zonder enige berichten, hoe hebben jullie het zonder mijn blogje moeten doen, vraag ik me af.

Nou gewoon, denk ik dan, doorleven, doorgaan, niets aan de hand, we zijn er nog, we gaan voorwaarts , kijken niet achterom (nou ja, natuurlijk wel; zo van: weet je nog, 2 jaar geleden etc…) en op naar nieuwe avonturen, nieuwe rollercoasters (zowel letterlijk, maar vooral figuurlijk), nieuwe kansen, maar toch ook wel veel van hetzelfde, zijn gangetje. En ja, dat laatste is ook af en toe best prettig om te realiseren dat, hoe dan ook, het gangetje onverminderd voortgaat, zo recht de toekomst in.

Dus, om maar even ter zake te komen, het gaat goed, schone CT-scans en longfoto’s, de 3-maandelijkse check-ups op het AVL gaan doorgaans snel en zonder problemen, we komen al dicht bij het punt dat men kan zeggen, Re… je bent genezen (20 maart de volgende longfoto, dan, volgens mij, 3 maanden later een CT-scan en dan moet het wel hoor, vind ik) , je behoort tot een statistiek van survival-free, een percentage wat niet veel mensen met kanker is gegund, althans degene met de diagnose longkanker. Natuurlijk voor de instanties ben en blijf je een chronisch zieke, dat gunnen ze je dan weer wel.

Maar om kort door de bocht te gaan (dat heb je nou eenmaal met rollercoasters), de volgende fase van het leven is in gang gezet, met een vertraging van 2,5 jaar (de NS is niet jaloers) is het tijd om het toen ingezette gangetje weer uit te rollen. Eindelijk dat huis verkopen en op zoek naar iets groters en ja, dat is echt wel een nieuwe rollercoaster op zich want verhuizen betekent een nieuwe stap, een nieuw begin (blegh, wat een cliché), een nieuwe dimensie. Althans dat ligt natuurlijk in de planning en ja, dan hoef je niet achterom te kijken om te realiseren dat de stappen die je maakt onmismakelijk met dat verleden hebben te maken. Voorlopig gaan we uit van meer ruimte, meer vrijheid en een tuin (ja voor de katten voorlopig, zodat die Kitty met haar kapotte nieren niet meer 4 meter omlaag hoeft te vallen om op een niet gewild avontuur te gaan), maar ja, waar vind je dat tegenwoordig nog zonder al te veel concessies te maken qua omgeving want wij zijn stadsmensen en tsja, in de stad bovenstaande expansie te bewerkstelligen gaat er financieel toch ergens iets wringen. De economie zit weer in de stijgende lijn, althans dat houden ze je voor om meer uit te geven. Nou zat die economie wel erg onder de grond en ga ik zelf flink onder water maar hoe wonderlijk is het toch dat er meer dan 20 bezichtigingen gepland waren om ons appartementje te bekijken, de pandjesbazen (ja, ja beleggers) en pappa’s die voor studerende dochterlief een niet verdiende investering zoeken, die ons een snorkel en wat flippers bezorgen waarmee we weer aan land kunnen komen. Wel met de schoolslag, want andere vormen van zwemmend voortbewegen zitten er fysiek niet in,  met de riemen roeien die we hebben en met een frisse wind in de rug zetten we een nieuw avontuur in.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

4 Responses

 • dees says:

  Mooi verwoord … wat heerlijk om snorkelend op zoek te kunnen gaan naar een nieuw stekkie. Succes met de zoektocht of zwemtocht ;-)
  X Desiree

  • Angelique says:

   Wat goed weer iets te lezen, ik kwam ooit hier terecht toen mijn man ook een pancoast tumor bleek te hebben..ik heb je wel eens een mailtje gestuurd, echt fantastisch dat het zo goed met je gaat.
   Mijn man is helaas in augustus 2013 overleden…je behoort zeker tot een uitzonderlijke groep, geniet van het leven..!! Groetjes Angelique

   • Re says:

    Hoi Angelique,

    Nooit leuk om te horen dat iemand het niet heeft gered, het verliezen van een partner lijkt me het meest moeilijke wat er bestaat. Maar toch hoop ik dat ook jouw toekomst er een is van mogelijkheden, waar de gaten van het verlies langzaam worden gevuld met goede dingen, herinneringen en liefde uit de omgeving.

 • just me says:

  Beetje mosterd na de maaltijd maar… goed te horen Re dat het goed met je gaat!!Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>