pencoaster
Header

Winter is coming

december 13th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Ik kan niet wachten tot maart, dan begint Game of Thrones weer, wat een serie.

Voor de rest, ‘t is alweer een tijdje geleden zie ik dat ik iets heb geschreven, waarschijnlijk gewoon luiheid want er is genoeg gebeurd, maar ook weer niet echt. De driehoek pijnarts (AVL), revalidatiearts (Slotervaart) en fysiotherapeut (AVL) werkt zeer stroef, en het geeft wel een inkijkje in hoe ziekenhuizen met elkaar communiceren, je zou zeggen een uitstekende gelegenheid voor een EPD, ware het niet dat zo’n elektronisch dossier ook hard faalt en de efficiëntie en privacy aantasten. Maar goed misschien wat hard omdat er gewoon weinig meer te doen valt met mijn schouder en arm, zo lijkt het. De fase van zo is het en zo zal het blijven is zo ongeveer wel aangebroken, de schouder zal vast blijven zitten, de neuropathische pijn zal blijven, de fibrosinerende (nee niet vibrerende) borstpartij (de zogenaamde stralingsschadepijn) zal pijn blijven doen en mijn conditie lijkt met sprongen tegelijkertijd pas op de plaats te maken. Je zou er chagrijnig van worden toch?

Nah, natuurlijk wel een beetje, het is toch de rest van je leven en er is een grote hap uit je lichaam en toekomst gehaald maar zonder die hap was er dus helemaal geen toekomst, en dat is een balans die nog niet geheel gevonden is en de realiteitszin is nog niet compleet geschreven… Een beetje tussen New Dawn Fades en Feeling Good (wel de Muse versie dan hoor, ZiggoDome here we come) in, al kan ik er niet omheen dat gegeven de omstandigheden het natuurlijk uitstekend gaat en dat je je daarnaast soms ook wel schuldig voelt voor hen waarbij het niet goed aan het gaan is.

Maar goed, er valt ook wel veel te chagrijnen ook, even langs de hypotheekadviseur geweest want tsja, 7-8 jaar geleden zaten we in een topmarkt qua geldverstrekkende mogelijkheden en kon je vrijuit lenen en wisten we natuurlijk niet dat die zeepbel spontaan klapte en iedereen nu naar de adviseurs rent om hun aflosvrije hypotheek om te zetten (of erger). Ik kreeg wel te horen dat het niet aflosingsvrije gedeelte van de hypotheek om te zetten valt (ja beleggingshypotheek met een rendement van -400% oid, ik weet het niet precies,  ze hebben me nooit een overzicht gestuurd met de status, maar in deze omstandigheden lijkt me dat niet positief) maar wie weet nu er uitstel is tot 1 april ook dat niet aflossingsvrije gedeelte. Naar een andere bank zal niet lukken want dan betaal je een boete waar je nog een flinke auto voor kan kopen (nou ja, geen A8 of zo, maar wel tof dat ik er even in mocht rijden Baukje :*) en moet je natuurlijk weer je huis laten taxeren en een gezondheidsverklaring afleggen.

Ach, genoeg gezeurd en gezeken, we zijn weer aan het werk, we staan weer op de rails, en de tank is weer gevuld en, hoe koud en nat ook, de winter is weer begonnen. Ik heb dikke handschoenen en een winterjas dus laat het maar komen die mooie periode opdat we die van vorig jaar met een lekker glaasje bubbels (of twee, of drie, of vier…) kunnen wegspoelen ipv weghoesten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

One ResponseLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>