pencoaster
Header

Kauwe klouwen

november 11th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Of iets dergelijks.

Zoals jullie misschien wel weten is de temperatuurregeling in mijn rechterarm naar de filistijnen wat best lastig was zoals ik had ondervonden tijdens de hitte van mijn vakantie in het oh zo zonnige Cyprus (heimwee much?…ja). Maar nu begint het buiten koud te worden en om nog enigszins op de goede conditie te blijven moet er actief gesport worden (passief sporten op de bank is ook geen optie, helaas).

Dus vol goede moed, met mijn nieuwe sportgear, bestaande uit veel te dure nike spullen, inclusief nieuw aangeschafte kekke handschoentjes (sport variant dus), althans eentje maar aan mijn rechterhand want links is al bezet door de iPhone met runkeeper, op weg om record na record te doen sneuvelen in het Vondelpark (dat is wat runkeeper mij telkens verteld… snelste tijd, langste tijd, snelste gemiddelde snelheid, en pace – ja km/u vs u/km oid). Het gaat soms goed, meestal gewoon ronduit klote maar toch wil ik altijd wel weer langer. Maar dat is dus niet echt waar ik het over wilde hebben. De temperatuurregeling in mijn rechter arm, en dan met name in mijn rechterhand, die hand die al atrofisch is geminimaliseerd, ja die dus die is erg gevoelig voor de kou, handschoen of niet, de omgevingstemperatuur is wat mijn hand maximaal kan aannemen, en dat is verdomd koud tegenwoordig. De kou zelf is dan nog niet eens het ergste eigenlijk maar die paar functionele pezen en spieren werken niet zo goed in de kou, stijve onbewegelijke rudimenten zijn het verworden en dat is zo nu en dan lastig.

Opwarmen van die verkleumde vingers gaat gelukkig wel al moet je deze wel een tigtal minuten onder de warme kraan/douche houden. Nou is het geluk dat je meestal na het hardlopen (eufemistische term) je de pestpokken zweet (nou ja, ik wel) maar dat dit dan weer 30 minuten aanhoudt, en zwetend onder de douche is leuk maar je zweet gewoon weer door nadat je klaar benten nee ik ga met mijn verkleumde hand geen koude douche nemen als je dat dacht.

Hardlopen op zondag in het Vondelpark is trouwens niet echt tof, het is eer hordenlopend/crowd surfen over een heleboel verschillende soorten mensen, wat dan weer wel leuk is al ben ik soms best wel eens jaloers op die onbezorgde mensen die lekker op een bankje zitten, sigaretje erbij en geen vuiltje aan de lucht en dat donkere wolkje daar in de lucht valt niemand op, totdat deze de zon blokkeert, dan wordt het frisjes, bezorgde blikken duwen het wolkje voorbij totdat de eerste stralen weer het zilveren lijntje vormen en ieder weer verwarmt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses

 • Paul eilkes says:

  Hoi remond, het gaat je goed af lees ik zo af en toe. Er zijn functiebeperkingen en deze zijn draagbaar denk ik. Mijn vrouw kon niet meer worden behandeld voor haar pancoast tumor maar ze is er nog en het gaat redelijk. De energie vloeit wel weg maar ze heeft nog zin in het leven en dat helpt goed. Er is pijn en af en toe veel pijn maar ook die is draagbaar. Wat de tumor doet op dit moment, Joost mag het weten. Hij schijnt gestaag door te groeien maar hoe snel en naar welk deel in de borst weten we niet. Onzekerheid is soms een hel maar je hebt geen andere keus dan gewoon door te gaan met ademhalen. We proberen er nog wat van te maken en het is afwachten hoelang zij nog heeft. Met jou gaat het goed , weliswaar met beperkingen maar het gaat goed en de tumor is weg. Het ga je goed en ik lees dat je het nuchter bekijkt en dat is een groot goed , goed dat je dit kunt en knok voor wat het je waard is.

  Groet,

  Paul

  • Re says:

   hallo Paul,

   Klinkt allemaal heftig en zo onzeker voor de toekomst maar volgens mij is ze best sterk en levenslustig waarbij mijn pijntjes natuurlijk in het niet vallen als een lastig maar handelbaar bijproduct.

   veel sterkte en geluk gewenst!

   gr ReLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>