pencoaster
Header

Writersblock, of ach, gewoon weinig nieuws

oktober 31st, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Nog even een verhaaltje eruit persen voor het einde van de maand, anders staat het bericht hieronder ook maar zo eenzaam in de maand.

Voltijds aan het werk, dat zijn weer eens lange dagen zeg, zoals een echte 9-5 job zou moeten zijn en ik me daar gelukkig nog aan kan houden, waar ik voorheen meestal wel 9-7 deed (of althans iets minder wel, maar toch). Voltijds werken vergt weer een compleet andere planning van de dag. Vroeg opstaan, en dus iets vroeger naar bed, later thuis dus minder tijd om op de bank te ploffen. Fysiek valt het me allemaal wel mee, ik zit gelukkig voornamelijk achter mijn bureau en heb af en toe wat meetings dus niet echt intensief. Mentaal valt het werk ook wel weer mee, maar er moet weer flink worden nagedacht, gepland en afspraken moeten worden nagekomen. Het eetpatroon is ook veranderd, voorheen gewoon wat in het restaurant hier beneden halen, vaak niet echt supergezond en meestal ook gewoon duur. Meer salades van Appie, of ja ja, de Lidl, of soms van de Jumbo, en fruit, meestal een banaan of een appel, lekker hoor, dat zeker, maar de weegschaal was onverbiddelijk.

Zes maanden is het me gelukt om niet op de weegschaal te gaan staan en de verbazing was onverwachts maar niet groot, ik schrok wel een beetje want die krengen zijn onverbiddelijk, 3 pogingen telkens met hetzelfde resultaat, dat moet een fout zijn, kapotte batterij of iets dergelijks. Ik loop en ren me de pleuris, ik probeer wat gezonder te eten en zelfs de snacks zijn gezonder maar het lichamelijke herstel van de chemo en operaties hebben hun sporen achtergelaten, en dat moet er dan maar weer af, niet te snel maar ooit, zullen we maar zeggen.

Op het behandelvlak gaat het ook uitmuntend, ahum, nou ja, niet echt dus, ik sta weer een paar weken stil. Onze Theo was op vakantie, zo ook onze holistische pijnarts, dus de verwachtte afspraak met de nieuwe fysiotherapeut Martijn is vooralsnog in het water gevallen. De nieuwe fysiotherapeut Martijn heeft nog geen contact gelegd met mij. Dit kan komen omdat ik nog een afspraak moet inplannen om een scan en wat foto’s te laten maken. Dus stel dat men vanuit het ziekenhuis je op donderdagmiddag belt, net als je bezig bent met het budgetteren van een ontiegelijk ingewikkeld project, om te vragen of je al een afspraak hebt gemaakt en zo nee, (idd nee dus) om deze afspraak fysiek in te laten plannen (dus nee dat kan niet telefonisch) , dan ga je natuurlijk op vrijdag naar het ziekenhuis om een afspraak te maken voor het maken van wat scans en foto’s. Natuurlijk weten ze vervolgens van niets in het ziekenhuis want je staat niet in de computer en na het zeulen langs tig verschillende afdelingen er toch maar achter komt dat je gewoon niet in het systeem staat om een afspraak te maken en je zonder papiertje die bevestigd dat je komt om een afspraak te maken verder dus ook niet geholpen kan worden (buiten het feit dat de begrippen “scan” en “foto’s” te vaag zijn) dan is het maar weer afdruipen en opnieuw proberen via de daadwerkelijke behandelend arts. Ik ben benieuwd of Theo zich aan zijn woord houdt en me nu wel in het systeem heeft gezet bij de juiste mensen en ook aan Martijn zijn, ongetwijfeld parelwitte, jasje trekt.

Maar goed, het gaat eigenlijk redelijk goed hoor, beetje vooruitkijken naar ongetwijfeld leuke dingen die komen gaan en de minder leuke dingen proberen naar de achtergrond te duwen (niet je medicatie vergeten Re, dat vind je niet prettig) en de draad is weer opgepakt zoals het was vorig jaar. Een jaar voordat je wordt bestempeld als chronisch zieke (bedankt CAK, voor het financiële steuntje) voor een jaartje (zit idd een contradictie in, ben ik nu weer beter? Voor de een wel voor de ander niet…). Het voelt iig niet zo, en dat is maar goed ook want een beetje positiviteit kunnen we wel gebruiken als je ziet hoeveel extra kosten we gaan maken om de ziektenkostenverzekeringen te kunnen gaan betalen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>