pencoaster
Header

Vakantie en een holistische neurologe

september 24th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Het is bijna een jaar geleden, ik lag in het ziekenhuis wegens een acute, naar later bleek, virusinfectie aan mijn heupbeen. Nog nooit had ik iets gehad waardoor ik in een ziekenhuis belandde, maar blijkbaar had ik al op mijn 42ste botslijtage en ik zou een afspraak maken met een reumatoloog. Die afspraak is er nooit gekomen want een week later zou ik tegen een iets ingrijpendere diagnose aanlopen. Dat was, geloof ik, 2 oktober, de MRI was onverbiddelijk, de diagnose 2,5 week (ja zo lang) later ook en de rest is historie. Dus wat beter dan een vakantie plannen rond deze tijd, gewoon omdat het kan, gewoon omdat ik het nog kan. Cyprus staat op het programma, 30 graden gemiddeld dus dat zit wel goed, factor 50 voor dat streepje op mijn rug en kijken of ik überhaupt nog kan zwemmen, nog niet geprobeerd maar fietsen ging ook dus we zien wel

Dr. Lukas is haar naam, ze is Duitse maar deze is wel erg tof, ze verontschuldigde haarzelf voor het zetten van het mislukte zenuwblok, ze had te weinig achtergrondinformatie om het te doen en nu we ff gezellig hadden gebabbeld kwam er toch uit dat zo’n blok weinig zin had omdat het niet die pijn zou gaan blokkeren die we in eerste instantie hadden willen blokkeren. Ze had nu toch een betere kijk op het revalidatieproces en vond dat ik nog minimaal 1,5 jaar een vorm van fysiotherapie zou moeten hebben. Uiteindelijk kreeg ik een receptje mee voor celebrex (Cox-2, gerelateerd aan diclofenac zonder de maagproblemen, ook van Pfizer, wat dus mijn hofleverancier wordt, prijs de verzekering) ter vervanging van de morfine (whoa! Na 1 jaar verslaving, ik ben benieuwd) want mijn rug doet weer zeer en dat is minder maar ik heb hoop. Daarnaast nog een recept voor, jawel, therapeutische massages, want die had ik toch wel nodig, 2x per week, leuk voor de portemonnee, dus wie weet ga ik langs bij de door Dr. Lukas aanbevolen masseur Dr. Feelgood (ja echt waar! Nee niet gelogen, zoek maar op). Maar de apotheker wist er ook wel een.

Ok, inpakken geblazen, daarna naar de revalidatiearts om te kijken wat er nog kan qua fysiotherapie en een privésessie met kapper Recardo (een 2-meter lange rasta) en dan is het uitzitten met wat Fringe op de Popcorn A300 tot 03:00 am om met de taxi naar Schiphol te vertrekken. Woohoo.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

3 ResponsesLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>