pencoaster
Header

Nervous breakdown

september 14th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Ja! Zo kun je het wel noemen, letterlijk dan hoor, met mijn psyche gaat het verder prima.

Gisteren was weer een dagje vol ziekenhuisbezoekjes. Eindelijk eens een keer met mijn nieuwe longarts gesproken, op een, voor mij, godsallemachtig vroeg tijdstip. Ik had hem nog nooit gezien maar hij zei dat hij me veel heeft gevolgd en in vele overlegvergaderingen heeft gezeten omdat ik een mooie case was. Gelukkig maar natuurlijk en als beloning mocht ik weer een röntgen foto van mijn long laten maken en 1,5 liter bloed geven voor het controleren op kankerindicatoren (nou ja het waren 5 buisjes). Elk half jaar mag ik dat laten doen samen met een CT-scan. Ook weer een afspraak gemaakt met de radiologe (of was het de radiotherapeute) om vooral mijn borstspier te monitoren (je weet wel, die ene beurse borst), aangezien we niet weten of het nou door de bestraling is gekomen of door de operatie (nou ja eigenlijk weten we het wel maar toch maar even blijven bekijken dus).

Op naar huis om dan lekker een spelletje te skyrammen (say, what?… nou het spelletje heet Skyram dus dat kun je leuk verwerkwoorden) om in de namiddag weer terug te moeten naar het AVL om een zenuwblok te zetten. Ik dacht wel binnen een kwartiertje klaar te zijn, maar dat was dus ijdele hoop. Maar even een stapje terug; een tijdje geleden had ik uit eigen initiatief een zenuwblok voorgesteld om vooral de neuropatische restpijn (nou ja meer irritant doods en tintelent gevoel) aan te pakken. Ik kan zeggen dat het een erg interessante ervaring was.

Dr. Lucas was de naam (what’s in a name, right?) en nadat ik alles nog een beetje had uitgelegd en zij mij de procedure uitlegde (waarna een discussie ontstond over mijn achtergrond en die van haar en die kwam zeker wel overeen maar daar waren we niet voor gekomen natuurlijk) werd er een van een infuus voor eventuele noodgevallen aangelegd. De eerste poging mislukte bijzonder heftig met een giga bobbel op mijn pols (auw en zo) tot gevolg. De tweede zat wat beter op mijn hand. Vervolgens op de buik in massage positie, verdoving in de rug en wat geklooi en gefrutsel later met dikke naalden en heel veel electrodes en andere draden en een groot gevaarlijk apparaat (denk ik, want iedereen droeg loden schorten) tot de conclusie gekomen dat de zenuw (T1) daar waar die was doorgesneden ernstig werd belemmerd door littekenweefsel, en de andere zenuw ook (T2) . Hierdoor gebeurde er helemaal niets nadat de zenuw werd geprikkeld (dus met een stroomstoot door de naald heen mijn rug in en tegen de zenuw aan) en dus niet (semi)permanent kan worden uitgeschakeld via deze methode. Na veel  en druk overleg achter me (ik lag op mijn buik dus en kon niemand zien) werd er toch maar besloten om een tijdelijke blokkade in te zetten. Ik kan je vertellen dat dat geen succes was, eerder nog dat ik meer last had van mijn rug en soms een mes en een dikke hand van de infusen. Ik moest wel een half uur in de uitslaapkamer zitten omdat dat protocolair nou eenmaal moet. Dr. Lucas kwam nog even terug want ze ging heel hard nadenken over een eventuele volgende stap. Het zou misschien mogelijk zijn om niet de zenuwuiteinde te verdoven maar iets verderop, maar dat moet dan wel met behulp van een CT-scanner. En dat ik sprekend leek op een Duitse filosoof met de naam David Pecht (nou ja, even opgezocht maar het is Richard David Precht).

Dus dat hoor ik volgende week en daarna is het genieten van een vakantie, een beetje vieren dat ik 1 jaar ziek ben geweest en dat ik nu, met of zonder de fantoompijntjes toch gewoon er ben en kan genieten van het leven.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 ResponsesLeave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>