pencoaster
Header

Er was eens… 1 jaar geleden

augustus 4th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Wat een jaar hè, wat een jaar, een rollercoaster is er eigenlijk niets bij, het geluk ultiem precies een jaar geleden, iets mooiers had ik tot nu toe nog niet beleefd en ik weet dat we samen nog mooiere en prachtige dingen gaan beleven. En dan de diepste dalen, door de gekrochten van de hel, nou ja op zich geloof ik daar niet in, de hel dan, dus zullen we maar zeggen dat het dal diep was en de klim stijl, hard en langzaam en die klim is op zich nog bezig, het kan nog beter, mooier en toffer natuurlijk. Vooral dan dat stukje revalidatie is nu wat een beetje langzaam gaat maar die weg is niet zo moeilijk. Vanochtend ging het dan weer wat minder, 4×4 minuten hardlopen (nou ja hard: opa en opa van Grevelen kwamen fier voorbijgelopen, een tevreden knikje in mijn richting), maar die laatste ging niet geheel. Toch met trots kan ik wel zeggen dat ik aan mijn conditie werk en dat ik na 25 jaar roken zonder enige sportactiviteit (na ja, behalve de squash dan), en een ietwat grote operatie, het toch maar doe, samen met mijn vrouw, Leonie zonder haar zou dit alles toch ook niet mogelijk zijn, een ware motivator en steun, precies wat van een partnerschap verwacht mag worden (en hoe moeilijk dat is geweest met alle uitdagingen en de uiteindelijke overwinningen is geen kattenpis).

Een apart jaar dus, maar iig een toekomst samen, iets wat toch in je hoofd zit en zat, wat als… iets waar je gewoon geen antwoord op wil geven, maar het zit daar toch maar ergens daar achter in je hoofd als een klein zwart wolkje op een verder zonnige dag (ik kan een referentie naar ons mooie zomerweer maken maar weet niet of dat nou zo gunstig is). Een voor mij dus zonnige toekomst, een toekomst met wat minder levensrollercoasters (ja echte rollercoasters blijft toch een vette hobby natuurlijk en dat gaat ook wel weer zoals bewezen in Walibi) gewoon ff wat rustiger vaarwater zou wel wenselijk zijn.

Maar er is dan ook weer de realiteit van de orde van de dag, ik heb mijn MRI gehad en snel uitslag gekregen, het is met grote waarschijnlijkheid dat er littekenweefsel is ontstaan (op zich niet zo vreemd met zo’n operatie) en die drukt dus zeer waarschijnlijk op de C8 (zie plaatje hier ergens onder) wat zorgt voor uitval. Hoe nonchalant echter was de opmerking van de neuroloog in opleiding dat, om het zeker te weten dat het litteken was en niet de tumor, we toch een extra CT-scan gedaan moet worden.  Dat kleine zwarte wolkje hè, maar goed we gaan dus gewoon uit van het gestelde, littekenweefsel, en ja dat kun je niet met een operatie verwijderen, immers dan weer littekenweefsel van de vervolgoperatie. Dus, even met een slag of 2 om de arm,  dat heeft niet echt een flexibel karakter, dat weefsel, dus dat kan wel ff duren voordat de uitval en pijn zich oplost daar littekenweefsel dat dus meestal ook niet doet. Maandag dus naar de CT-scan, en de vrijdag dan weer met onze neuroloog in opleiding (een leuke jongen hoor, type “ik speel natuurlijk hockey, en ik lijk op Epke”). Dan maar weer met de revalidatiearts een plan maken, en wie weet iets met de chirurg. De neuroloog in opleiding vond het op zich ook apart dat ik helemaal geen longarts had (die was gevlucht na mijn diagnose, nee niet door de diagnose maar omdat hij een soort longnomade was en zijn tijd op het AVL wel op was), dus die gaan we toevoegen aan het team.

Het blijft dus een beetje vaag allemaal, het enige wat niet vaag is is mijn huwelijk, 1 jaar vandaag, een jaar met ups en downs, 1 jaar met mooie en moeilijke momenten en met iemand die er altijd voor me was, iemand die me terug op de grond zette als ik weer eens down was of onredelijk of pessimistisch. Zo iemand heb je gewoon nodig in je leven en ik ben blij die gevonden te hebben.

Ik hou van je Leonie, elke dag weer meer en meer

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

2 Responses



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>