pencoaster
Header

Een neuroloog, twee neuroloog en een MRI

juli 20th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

De laatste tijd viel me op dat ik wat meer last heb gekregen van mijn arm en hand, ik ben mijn muis kwijt (nee niet die muis, maar die op mijn hand) en mijn vingers staan wat krom. Samen met de revalidatiearts, laten we hem nog steeds Theo noemen, toch tot de conclusie gekomen dat we nu toch echt een neuroloog nodig hebben om bepaalde afwijkingen wat beter in kaart te brengen. De vorige poging om een neuroloog in te schakelen was jammerlijk mislukt, deze neuroloog had er gewoon geen zin in want ik was niet interessant genoeg. Maar vooruit, nu is er misschien iets meer aan de hand (pun intended). Dus op naar het AVL want daar zit de neuroloog, althans het sloofje van de neuroloog, de neuroloog in opleiding.

Na uitvoering onderzoek kwam toch wel aan het licht dat er meer aan de hand is (ja ja pun intended) en dat er mogelijke schade is aan de C7/C8 naast het al bekende T1  (what?).

 

In de herhaling, en voor het gemak een plaatje toegevoegd waar het misschien iets duidelijker van wordt. De tumor (we kennen hem nog) heeft in zijn groei zeker tegen de T1 zenuw aangezeten en die beschadigd, deze is dus tijdens de operatie weggehaald (op de tekening dus het kleine stukkie) maar waarschijnlijk heeft die tumor ook tegen de C7 en/of C8 zenuw aangezeten, of er is iets misgegaan tijdens de operatie, maar dat is niet in de verslagen genoemd dus daar gaan we maar niet van uit, alhoewel het wel apart is dat er nu dus pijn is in de gebieden die C7 en C8 innerveren (bezenuwen), namelijk de linkerkant van de rechterhand (de kant van de pink en ringvinger), de linkerkant van mijn onderarm, de achterkant van mijn bovenarm (triceps gedeelte), de oksel en rechterborst. Aan de andere kant was juist die pijn in mijn borstpartij (pijn in de borst klinkt zo cardiologisch) de reden dat ik mij meldde bij de huisarts. De assistent sloof van de neuroloog in opleiding wilde dan ook dat we verder onderzoek moeten doen maar wilde het nog even checken met de echte neuroloog. Dus na de tweede keer uitkleden stelde de echte neuroloog hetzelfde en dus gaan we een MRI laten maken om te kijken wat voor schade er is aan de zenuwen en daarna kunnen we dus gaan bepalen wat er gaat gebeuren en wat de prognose zal zijn… klinkt allemaal weer heftig, niet? We gaan het zien.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>