pencoaster
Header

Een superlatief

november 28th, 2011 | Posted by Re in Pencoaster

Dat had onze radiotherapeute er over te zeggen, ik weet niet precies meer welke, of het nou wonderbaarlijk was, of boven verwachting of superlauw of iets in die richting, maar men is blijkbaar erg verbaasd over hoe de therapie aanslaat, je zou bijna denken dat ze er helemaal geen vertrouwen in hadden in het begin (en dan moet ik idd zeggen, als ik die knop niet had omgedraaid in mijn hoofd had het best zo kunnen worden), met de ziekenhuisopname etc. We gaan ons dus opmaken voor een vrijwel zekere operatie.

And that scares the shit outof me (dit even voor onze Engelse vrienden die de blog ook volgen en helaas met een google translate niet alles mee kunnen pikken), maar geeft me ook het gevoel dat ik hier vanaf kan komen. Het wordt een aparte maand, december, geen therapie, alleen herstel, maar hoe dan, ik moet weer spieren kweken dat is zeker maar hoe zal het met onze sergeant gaan en zijn succesvolle aanslag op mijn ribben. Hoe ga ik er mentaal voorstaan de komende maand, zal het vol ongeduld zijn, vrees, hoop of ontkenning.

Het gevoel bekruipt me soms dat het TE goed gaat, dat ik teveel mazzel heb met mijn therpie, maar dan denk ik ook, ja huh, zoveel mazzel heb je nou niet met je longkanker hoor dus pak die meevallertjes met beide handen als grote geschenken… dat laatste overheerst gelukkig

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

8 Responses

  • Tracey says:

    Wat een geweldig nieuws! En een beetje mazzel heb je wel verdiend! Volhouden al die kracht (en hopelijk ook een beetje genieten in December)!
    Hang in there!

    XX

  • astrid says:

    Waanzinnig geweldig dit!!!
    Ik kan me nog herinneren dat je zei:”Het lijkt wel of het helemaal niet over mij gaat”. Ik zou zeggen blijft die knop ingedrukt houden!! Zorg ervoor dat het zo blijft gaan zoals ie gaat. Laat je niet gek maken door jezelf. Go for it!!

    P.S. December, ach, sommige vinden het de kutigste maand van het jaar, andere weten er geen raad mee alsof alles magisch mooi vrede op aarde moet zijn. Onzin, uiteraard, December is wat jezelf ervan maakt!! Dussssssssssssss herstel! Veel succes en sterkte XX

  • Sandra Pahlplatz says:

    Dat is idd goed nieuws zeg!! Ik weet zeker dat de positieve gedachten hieraan hebben bijgedragen! Komen jullie maar flink op krachten en ‘keep the spirit’ Dan houden wij die er ook in! Dikke kus!

  • You know who, from you know where says:

    Zeg, lekkere lummel van me… zullen we afspreken dat je nou niet inene zweefteef gaat worden? Mooi! Dat is dan afgesproken!

    Het is al erg genoeg zonder dat je je gedachten afspeurt naar dat ‘te goed ergens ook ergens een teken van kan zijn’. Ik denk – zonder verstand van zaken; ik zeg het nog maar eens – dat ‘het gaat goed’ een teken is dat de snelgroeiende tumor wellicht gewoon onvoldoende georganiseerd en ontwikkeld is om chemo en bestraling een beetje afdoende te weerstaan. En dat is dan een geluk bij een ongeluk. ‘Het gaat goed’ is wellicht gewoon een teken dat jij écht redelijk stevig aan dit ongewilde avontuur begon; dat je wel tegen een stootje kon en er in elk geval beter tegen bestand bent dan de tumor. Een geluk bij een ongeluk. En misschien is er wel helemaal geen reden waarom het bij jou blijkbaar goed lijkt aan te slaan. Is het gewoon zo, omdat.

    Misschien gaat het wel TE goed en… (…) is het niet. Niet doen; niet nodig!

    Ik heb je matra voor vandaag: pak ‘m beet een week of 6 geleden had je ervoor getekend als iemand je had voorgelegd dat het er op 28 november zo uit kon zien.

    Dus. Een superlatief. Ik doe het ervoor!

  • Linda says:

    Hoi Ré,
    De reden dat het goed gaat is de manier waarop jij hier tegen in gaat. Je bent zo positief, dat je lichaam meehelpt dit te overwinnen.
    Ben ontzettend blij voor je dat het de goede kant op gaat. Blijf asjeblieft zo positief en we zien je in no time weer op kantoor rond lopen.
    We blijven hopen op een snel herstel en dat gaat je zeker lukken.
    In ieder geval denken we op kantoor nog steeds aan je.
    Liefs,
    Linda

  • Ina says:

    Laatste week therapie. Joepie! Eventjes bijkomen, en dan de rest van december ertegen aan om je conditie weer op te bouwen. Je bent een doorbijter, dus dat gaat je wel lukken. En tussendoor gewoon de decembermaand beleven zoals het moet: chocoladeletters, banketletters, kerstboompje, een etentje, oliebollen en champagne! Ik kijk ernaar uit. xxx Ina

  • Baukje says:

    Ik ben zwaar onder de indruk, jouw lichaam, samen met je geest een ijzersterk duo, die de onsamenhangende aanval van TT met succes te lijf gaan.



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>