pencoaster
Header

Dwars door de pijn het licht zien

november 25th, 2011 | Posted by Re in Pencoaster

Auw!

Dat is wel de samenvatting van de laatste paar dagen, onze geliefde sergeant hoesttoeterdroef wilde even laten zien dat hij blijkbaar toch de baas is in dit hele gebeuren, maar we laten niet over ons heenlopen (althans dat doen we wel maar tot op zekere hoogte, we zijn niet allmaal van graniet en staal natuurlijk).

Ik weet het gemijmer en gebabbel van de laatste stukjes hier zitten vol met overdenkingen, gedachtes en andere sentimentele en emotionele overpeinzingen dus daar gaan we even een kleine break in aanbrengen.

Ik voel me zo zielig joh…

Oh nee, nee ik ben juist niet zielig, ik was wel weer slachtoffer van mezelf, me weer laten leiden door de onhebbelijkheid van ziek moeten zijn en dus dat er iets aan de hand moet zijn. Nou ja, er is ook wel iets aan de hand, onze sergeant hoestprutser ontnam mij toch wel enige vorm van prettigheid in het leven, hij druppelde vrolijk met plasjes irritatie dwars door mijn longen heen, gevolgd door onweerstaanbare hoestaanvallen, piepende longen, paniekerige blikken en snakkende adem. Geen woord uit kunnen brengen zonder tot een hoopje ellende kapotgehoest te worden. Om gek van te worden, wat ik dan ook maar een paar keer deed. Ik heb wat afgegodverdomd, gescholden en als een compleet gestoorde rondgelopen proberen segeant hoestwortelkanaalprutser van mij af te slaan (een balkende ezel is er niets bij; een muis waar de staart van af wordt gehakt trouwens ook niet).  Je zou het Leonie eens moeten vragen, die kon ook alleen maar op een afstandje kijken hoe ik mezelf weer eens compleet vernederde en met altijd zalvende stem me weer eens op de grond zette. Praten was een hel, leuk als je visite zoveel moeite doet en je eigenlijk weg wil kruipen in een hoekje op de bank, gelukkig smolt ik daar niet weg en als er iets is wat me altijd goed doet voelen is bezoek.

Maar goed, waar is dat licht dan uit de titel, nou dat ligt natuurlijk verdomd makkelijk voor de hand, ik moet dagelijks naar het AVL voor de therapie, waar ik gewoon 0,0 last van heb, ik vlieg er doorheen, met vlag en wimpel wordt de Tyfus Tumor aangepakt zonder dat ik daar de directe gevolgen van merk, ja een beetje vermoeid, boeijuh. Bij het AVL weten ze van mijn hoest, prednison, antibiotica, longfoto’s, probleem is dat de sergeant hoestblubber constant zich door de loopgraven heen beweegt… Maar vandaag ging het over een andere boeg, de fysiotherapeut. Nou wat een verhelderend gesprek was dat, nooit gedacht dat er hoesttechnieken waren om zowel tijdens een aanval er mee om te kunnen gaan als proberen een aanval te voorkomen. Een Huf techniek, (klinkt als een vergevorderde zwangerschapsoefening) of heel gewoon je arm omhoog houden, de zere plakken in mijn borstkas ondersteunen met een kussen. Ik heb het al geprobeerd, nou de sergeant mag blaffen wat hij wil, ik heb nu mijn eigen CTU en Bauertjes tot mijn beschikking.

Ondertussen wel nog een longfoto gemaakt, zit waarschijnlijk toch een scheurtje in een van mijn ribben (ik zat me echt niet aan te stellen hoor :P ), en die Tyfus Tumor gaat steeds zieliger in een hoekje zitten… nog een week te gaan!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

5 Responses

  • Sjoerd says:

    Goed nieuws Re!
    Sterkte met je rib, komt dat door het hoesten?

  • Sjeen says:

    Handjes omhoog, die ken ik wel al… Werkt goed bij kleine kindjes die zich verslikt hebben. Goed om te weten dat het ook bij andere hoest werkt :D

  • GELOOF & BIJGELOOF

    Na een wat langere periode van stilte volgt weer eens een bericht uit Oisterwijk.

    Het goede nieuws is dat jullie zonnenbloempitten nog steeds fantastisch in bloei staan.
    Dat geloof je bijna niet, zo speciaal is dit.
    Ze trotseren wind, kou, droogte en gevogelte . Zondermeer een topproduct !

    Uit jouw blog vernemen wij wisselend nieuws, soms optimistisch, soms opstandig, maar altijd realistisch.
    Vooral die ellendige hoest speelt een verdomd irritante hoofdrol.
    Vroeger had je zo’n reclame van Stophoest en als je dan een snoepje nam dan was het over, maar dat van jou is
    Bloody Heay Stuff ! Daar moet zonder scrupules en genadeloos tegen worden opgetreden.

    Daarom heb ik hetvolgende bedacht. Sinds die Tumor een naam heeft, gaat het hem minder goed af.
    Is dat geloof of bijgeloof ? Ik weet het niet, als het maar helpt.
    Daarom suggereer ik, om die sergeant gewoon een passende naam te geven, zodat hij op persoonlijke titel kan worden aangesproken.
    Na enig speurwerk kwam ik bij AUGIAS, je weet wel van die meststallen die door Heracles schoongemaakt moesten worden. Met een handige truc slaagde Heracles erin om dit varkentje te wassen.
    Ik geloof ( of bijgeloof?) dat als wij de identiteit van Sergeant Augias ontmaskeren, de bestrijding van
    deze ” Pain in the Ass ” succesvoller zou kunnen zijn.
    En als het niet werkt, dan hebben wij altijd nog de gelegenheid om hem privaatrechtelijk te vervolgen in verband met het uitoefenen van buitenproportioneel geweld en het veroorzaken van extravagant ongemak .
    Kortom, Sergeant, wees een vent en hou je koest !!

    Remon en Leonie , Sweet Dreams & Peace of Mind voor jullie beiden.

    Wij geloven in een positieve afloop!

    Martin & Joke

  • Ingrid says:

    Je hebt de peace and joy in your mind weer gevonden lees ik ;)
    Wat een vechtlust heb je toch!
    Nog 1 week om de genadeklap uit te delen en daarna eruit met dat ding!
    Sterkte voor de komende week en voor nu; ff lekker bijkomen dit weekend.

  • annemieke says:

    De laatste week! Wat een goede berichten, die verschrikkelijke allesoverheersende hoest niet natuurlijk, maar dat de tumor klein te krijgen blijkt…. respect voor chemo en radiotherapie, en jouzelf natuurlijk :-)



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>