pencoaster
Header

Nog 2 weekjes

november 18th, 2011 | Posted by Re in Pencoaster

Nog 2 weekjes, althans, 10 dagen nog van chemo/radio en behalve het dagelijkse infuus wat moet worden aangelegd (ik was altijd heel makkelijk prikbaar, maar nu is ook dat wel een klein slagveld) en wat slikproblemen cruise is er wel doorheen als een saaie rollercoaster, uneventful eigenlijk maar je weet dat er daarbinnen vanalles aan de gang is. Een oorlog waarbij er zonder aanziens des persoons slachtoffers vallen aan de slechte kant maar ook de goede kant. Je zal maar nietsvermoedend denken ‘Oh, het wordt tijd om te vermenigvuldigen’, en dan pats boem, morsdood. Maar toch voornamelijk de bad guys die nu in oorlog zijn, en dat voel je op een of andere manier wel, misschien meer iets psychisch dan fysiek.

Het gesprek met de chirurg dondert nog steeds een beetje na, mijn lichaam zal veranderen, de tumor zal zijn eeuwige stempel achterlaten ook al is hij zelf allang weggesneden. En dat wegsnijden is eigenlijk niet eens standaard zei de chirurg, de meeste mensen die deze kanker krijgen (dat zijn er zo’n 100 per jaar) zijn te oud en fragiel. Moet ik mezelf nu gelukkig prijzen dat ik op jonge leeftijd deze kanker gekregen heb? Het klinkt nogal dubbel natuurlijk, onwerkelijk. Nu maar gewoon hopen dat de tumor daadwerkelijk operabel zal zijn, we weten het in januari.

Dat laat december geheel vrij, ook een aparte gewaarwording, geen therapie, geen ziekenhuis, geen dokters, verpleegsters, geen infuus, naalden, alleen rust, herstellen. Terwijl de therapie nog wat nawerk doet en de tumor verder zal laten krimpen, zit ik te herstellen, te wachten, vooral wachten op wat komen gaat. December is natuurlijk de maand van de feestdagen, zal toch even die knop moeten vinden want het is juist de maand waar je familie, vrienden en andere mensen die je nader staan dicht bij je wilt hebben en de positiviteit wil ervaren … dat zullen we dan ook maar gaan doen, niet?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

6 Responses

  • Angela says:

    Een mooie maand om mijn te lang uitgestelde bezoek aan jullie in te plannen! :-)

  • Leonie says:

    Goed idee Angela!

  • Ingrid says:

    December is ook een mooie maand om extra kilo’s te kweken. :+
    Geniet van de mensen om je heen en van het feit dat je even “vrij” bent.
    De tijd daarna zal heftig genoeg worden…

    En ik kan er niet bij dat er geen ribben worden teruggezet; hebben ze je uitgelegd waarom niet?

  • Leonie says:

    ‘een saaie rollercoaster’, even denken wat de saaiste is die we gedaan hebben. Ik denk die ene Harry Potter in Universal. Weet je nog? Je hebt daar dus 2 ultratoffe HP-attracties (waaronder de leukste attractie OOIT) en dan nog 1 achtbaantje, eigenlijk een zevenbaan, want hij duurt misschien 20 seconden ofzo… Wat een tegenvaller.

  • Freud says:

    Wel ff lastig om die knop om te zetten denk ik ja. Wel goed dat alles aanslaat. Het blijft ook nog na de chemo z’m werk even doen begreep ik. Dikke knuffel voor jullie allebei!

  • Anneliese says:

    Doen jullie dat dan maar…………….de positiviteit ervaren samen met een ieder die jullie lief is! Proberen aan te sterken lichamelijk en geestelijk en vooral proberen te genieten van alle leuke dingen die ook vast nog op jullie pad komen. TT zal niet weten wat hem overkomt…………………
    Jullie zijn twee kanjers!



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>