FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 februari 2004

Arrestaties bij massale vechtpartij op school

Woensdag zijn vijf scholieren opgepakt bij een massale vechtpartij in een middelbare school in Almelo. Eén vechtende 16-jarige jongen is voor verwondingen aan zijn hand in het ziekenhuis behandeld.

De aanleiding van de vechtpartij was een woordenwisseling tussen twee jongens, die uitmondde in een handgemeen. Omstanders bemoeiden zich daarop met de ruzie, die daarop ontaardde in een massale vechtpartij. Er blijken al lange tijd ernstige spanningen tussen twee groepen jongeren te zijn op de school.

De politie nam na een eerste onderzoek vijf jongens tussen de veertien en zestien jaar mee naar het bureau. Zij deden dat op grond van openlijke geweldpleging en belediging van een politieagent. De officier van justitie heeft opdracht gegeven de jongeren voorlopig op te sluiten. De politie sluit niet uit dat er nog meer scholieren worden opgepakt.

Ruim 1 miljoen nl-domeinen op internet

Nederland bezet met het aantal domeinnamen met landverwijzing een derde plek binnen Europa. Ons land telt momenteel ruim een miljoen .nl domeinen, en hoeft daarmee alleen in Europa Duitsland (7,1 miljoen maal .de) en Groot-Brittannië (4,9 miljoen maal .uk) voor te laten gaan. Dat heeft Lycos Europe, dat zegt 5 procent van de .nl domeinen onder zijn hoede te hebben, onderzocht.

Vorig jaar groeide het aantal domeinnamen met de extensie .nl met 25 procent. Verwonderlijk is dat niet, omdat sinds januari vorig jaar ook privé-personen een .nl-naam vast kunnen leggen.

Problemen door gesnurk op boorplatformen

Het Noorse parlementslid Karin Andersen wil dat de Noorse minister van Werkgelegenheid, Victor Norman, een oplossing zoekt voor het probleem van snurkende arbeiders op olieplatformen. Ze wordt hierbij gesteund door vakbondsleider Geir Heddeland van het olieplatform Ekofisk.

Volgens Andersen bezorgen snurkende arbeiders hun collega's waarmee ze op een kamer liggen slapeloze nachten, waardoor de werkveiligheid in gevaar komt. Andersen meent dat het probleem almaar groter wordt. Vakbondsleider Heddeland zegt dat alleen op het olieplatform Ekofisk al zevenhonderd van de ruim duizend arbeiders uit hun slaap worden gehouden door het gesnurk van kamergenoten.

'Makélélé redt Servette'

Claude Makélélé, speler van Chelsea, neemt een belang in het Zwitserse Servette Genčve. De club is noodlijdend.

Makélélé is een goede vriend van een groot aandeelhouder van de club. Servette, uitkomend in de hoogste Zwitserse divisie, doet een aandelenuitgifte om het vege lijf te redden. Makélélé zal tussen de 5 en 10% van het pakket gaan kopen. Actieve spelers met een aanzienlijk clubaandelenpakket zijn een zeldzaamheid.

Napster verkoopt 5 miljoen liedjes

De opnieuw opgestarte muziekdienst Napster heeft in een half jaar tijd vijf miljoen muziekbestanden verkocht. Dat gebeurde aan anderhalf miljoen geregistreerde klanten.

Vorig jaar oktober werd Napster, bekend geworden als peer-to-peer programma, nieuwe leven ingeblazen. Liedjes kunnen tegenwoordig tegen betaling voor de rechten worden gedownload. Napster verklaarde in het eerste jaar uit te gaan van een omzet van 20 miljoen dollar.

Interview: Reamonn

Wie wil de band Reamonn interviewen woensdag 18 februari? Dat was de topictitel die ik voorbij zag komen. Reamonn? Dacht ik bij mezelf. Oh ja! Die band van Supergirl. Hebben die dan nog meer muziek gemaakt dan dat ene nummer? Door die vraag leek het mij wel interessant om dat zelf uit te gaan zoeken.

Vol enthousiasme ga ik opzoek naar informatie over de band en hun muziek. Er zijn een handjevol fansites, allemaal Duits. Maar er staat genoeg informatie op, om te kunnen concluderen dat er meer aan Reamonn is dan alleen Supergirl. Nu hun nieuwe cd nog luisteren. Dat is een lastiger verhaal. Alle platenzaken waar ik kom hebben de cd niet of weten mij te vertellen dat de cd nog niet uit is. Vervelend om een band te interviewen over hun promotie tour van hun nieuwe cd en de hele cd nog nooit gehoord te hebben.

Woensdag 18 februari. Door een misverstand heb ik een uur over in de stad voor het interview begint. Laatste poging om de cd te bemachtigen. Eindelijk is het dan toch gelukt. Met een cappaccino voor mijn neus en Beautiful Sky in mijn discman, neem in nog één keer mijn vragenlijstje door voor ik Reamonn ga interviewen.

Hattrick binnen drie minuten

Het komt wel eens voor dat een speler drie goals in drie minuten weet te scoren. Dat een invaller dat presteert, is echter vrij zeldzaam.

Aanvaller James Hayter (24) van het Engelse Bournemouth kwam in de 84e minuut bij een 3-0 voorsprong tegen Wrexham in het veld. In 140 seconden voerde hij de stand vervolgens op naar 6-0.

Het duel in de Second Division, het derde niveau in Engeland kreeg zo een bizar einde. Hayter: "Ik heb de bal vier of vijf keer aangeraakt en drie keer werd het een doelpunt. Het is een onvoorstelbaar gevoel om een hattrick te maken in zo'n korte periode. Maar het kan niet tippen aan het gevoel als je voor de eerste keer vader wordt." Zaterdag had Hayter de wedstrijd laten schieten, daar toen zijn vrouw van een gezonde jongen op de wereld zette.

De serie van Hayter is geen record, dat blijft in handen van James O'Connor die in 1967 hetzelfde in 134 seconden presteerde.

Afrika heeft te veel olifanten

Zuidelijk Afrika wordt bedreigd door een olifantenplaag. Hele stukken land in Botswana, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Kenia dreigen in woestijnen te veranderen. Dit was reden voor een geheim overleg dat vorig najaar in Utrecht plaatsvond tussen deskundigen uit Afrika, Europa en de Verenigde Staten.

Oorzaak voor de overpopulatie is het toezicht op de stroperij en het verbod op de handel in ivoor. Hierdoor is het aantal Afrikaanse olifanten de laatste jaren explosief gegroeid. De olifanten hebben niets meer te vrezen en zijn daardoor zeer talrijk geworden. Zo leven er in Zimbabwe 88.000 olifanten terwijl het land er hoogstens 40.000 kan herbergen.

Als deze situatie niet snel verandert dreigt er een voedseltekort te ontstaan. De enige oplossing is het verplaatsen of doden van vele tienduizenden olifanten. Het Wereldnatuurfonds ziet echter meer in het uitbreiden van het leefgebied dan in het verplaatsen of doden van de dieren.

Bayern volgt Csaba Fehér

Bayern München volgt Csaba Fehér (28) van NAC Breda, aldus het blad Sportweek.

De rechtsback zegt zelf dat er nog niets concreet is, als er niets komt wil hij bij NAC zijn carriere afsluiten. Hij staat echter nog tot 2005 onder contract in Breda en zou derhalve nu de club wat geld op kunnen leveren.

Eerder stond de verdediger al in de belangstelling van Feyenoord, maar dat heeft nu aangegeven zijn transfer geen prioriteit toe te kennen. Fehér zou te veel middenvelder zijn voor de Rotterdammers.

Orale seks kan kanker veroorzaken

Wetenschappers in Frankrijk hebben een verband ontdekt tussen kanker in de mond en orale seks. Het vermoeden was er al dat een seksueel overdraagbare infectie die tot baarmoederhalskanker kan leiden, mogelijk ook tumoren in de mond veroorzaakt.

Het internationaal centrum voor kankeronderzoek in Lyon deed onderzoek onder ruim 1600 patiënten met kanker in de mond en meer dan 1700 gezonde personen. Een deel van de patiënten bleek met een stam van het menselijke papilloma virus HPV, namelijk HPV16, te zijn besmet. Bij deze personen bleek het drie keer waarschijnlijker dat zij meldden dat zij orale seks hadden gehad, dan bij de personen zonder HPV16-besmetting.

Zowel pijpen als beffen kan een besmetting veroorzaken. Toch blijft het risico klein. Veel alcohol drinken en roken blijft de grootste boosdoener wat betreft kanker in de mond.

Heerenveen verzekerd van sponsor

Goed nieuws voor SC Heerenveen, de Friezen bereikten vandaag een akkoord met hoofdsponsor Univé voor verlenging van het contract.

Het contract met de verzekeraar liep nog tot medio 2005, maar beide partijen besloten er nu reeds twee jaar bij te doen. Heerenveen bevindt zich thans in de subtop en hoopt het Abe Lenstra-stadion de komende seizoenen uit te breiden. De club is één van de weinige verenigingen in het betaalde voetbal die niet in financiele nood heeft verkeerd.

Uitslag ronde elf

Daar is de uitslagpost dan. Zoals je merkt gebeurt er veel op FOK!, derhalve liet deze wat op zich wachten. De stand zal de komende uren nog worden opgeluisterd met de punten van de inhaalduels van ronde negen.

Winnaar van ronde 11 is lijstaanvoerder shinji_united geworden, met 143 punten bleef hij nummer twee denieuweburen ruim voor. GIJOE, vic_ en wouwter deden het net even minder.

In de volgorde van de stand veranderde niet gek veel, shinji blijft leiden. Echter, de onderlinge verschillen liepen iets op. De verschillen zijn echter klein. Achter de twee leiders, komt een groep van elf man, waarna het deelnemersveld op enige afstand volgt. Denieuweburen en GIJOE komen de top 10 binnen. polopolo moet een stapje terug.

Ronde twaalf zal komend weekend beginnen. Wisselen kan tot aanstaande vrijdag 20:00 uur.

Zoals je gemerkt hebt, wordt er nog druk aan FOK! verbeterd. Het kan voorkomen dat de Competitiemanager even niet bereikbaar is. We hopen dat dit zich op de donderdag en vrijdag tot een minimum beperkt, opdat eenieder tijdig zijn transfers kan plegen.

Succes,
FOK!Managercrew

Ronde 12:
27-02-04 FC Zwolle - Vitesse
28-02-04 RBC Roosendaal - NAC Breda
28-02-04 PSV - Roda JC
28-02-04 FC Twente - AZ
28-02-04 NEC - SC Heerenveen
29-02-04 Willem II - Feyenoord
29-02-04 FC Utrecht - AFC Ajax
29-02-04 FC Volendam - ADO Den Haag
29-02-04 FC Groningen - RKC Waalwijk
05-03-04 NAC Breda - FC Twente
06-03-04 Willem II - FC Groningen
06-03-04 Roda JC - FC Zwolle
06-03-04 ADO Den Haag - AZ
06-03-04 RKC Waalwijk - AFC Ajax
07-03-04 FC Volendam - Vitesse
07-03-04 FC Utrecht - PSV
07-03-04 Feyenoord - SC Heerenveen
07-03-04 NEC - RBC Roosendaal

Uitslagen HCE (25-02-04)

Vanavond werden drie inhaalduels in de Holland Casino Eredivisie afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen - Ajax (4-1)
44' Väyrynen 1-0
59' Knopper 2-0
73' Väyrynen 3-0
83' Hakansson 4-0
86' Hansson 4-1 (ed)

Geel: Selakovic (Hee), De Jong (Aja)

NAC Breda - FC Groningen (1-1)
34' Fehčr 1-0
45' De Witte 1-1

Geel: Boukhari (NAC), Schoenmakers (Gro), Florén (Gro)

ADO Den Haag - Roda JC (1-0)
Van der Gun 1-0

Bekijk de huidige stand

Lichaam vermiste Martijn Nannes in gracht gevonden

Gistermiddag is het lichaam van de vermiste Martijn Nannes (20) uit Warmenhuizen door de Amsterdamse politie uit de Brouwersgracht gehaald. De jongeman verdween begin februari na een avond stappen in Amsterdam. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen.

De exacte doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar het vermoeden bestaat dat Nannes te water is geraakt nadat hij onwel is geworden. Kort na zijn verdwijning werd reeds tevergeefs in het water rondom het Centraal Station naar hem gezocht.

In de nacht van zijn verdwijning miste Nannes de nachtbus naar zijn woonplaats. Stapgenoten van hem gingen een taxi halen, terwijl hij alleen op het stationsplein achterbleef. Toen de vrienden terugkeerden, was de Warmenhuizenaar verdwenen.

VS legt importverbod op Frans vlees op

Uit inspecties is gebleken dat Franse exporteurs van vlees de Amerikaanse veiligheidsnormen hebben overschreden. Als gevolg hiervan is de import van onder andere varkensvlees en foie gras (ganzenlever) aan banden gelegd. Frankrijk beweert dat de inspecties niet goed zijn uitgevoerd.

Het importverbod volgt vlak na het Europese importverbod op Amerikaanse kuikens en eieren. De reden hiervan is het vogelgriepvirus dat in het Amerikaanse staat Texas was ontdekt.

Tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) zijn al langere tijd spanningen op handelsgebied. De EU heeft maandag een overwinning op dat gebied gehaald: de wereldhandelsorganisatie WTO gaf de Unie toestemming voor vergeldingsmaatregelen na het weigeren van de VS om een veroordeelde importwet tegen het dumpen van producten op te heffen.

Ongelukken door winterse buien

De winterse buien die vandaag over ons land trokken hebben voor aardig wat ongelukken gezorgd. Op de A13 bij Delft ontstond een kettingbotsing doordat dertien personenauto's en twee vrachtwagens op elkaar reden. Volgens de politie zijn daarbij twee zwaargewonden gevallen.

In het hele land zijn er tientallen ongelukken gebeurd. Hierbij bleef het echter beperkt tot blikschade en een enkele lichtgewonde.

Dankzij het slechte weer ontstonden er ook vele files zoals op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam, waar een file van 17 kilometer stond. Ook is afgelopen nacht de A4 tussen Amsterdam en Den Haag een uurtje dicht geweest na een aanrijding bij Roelofarendsveen door gladheid.

Dode bij wedstrijdje verspugen

Een wedstrijdje spugen is voor een Canadese student fataal afgelopen. Een jongen uit de hoofdstad Ottawa hield een wedstrijdje verspugen op zijn twintigste verjaardag. Hij viel echter van het balkon op de elfde verdieping, waar het feestje werd gehouden, af.

De student had al flink gedronken en nam een fikse aanloop waarna hij wilde spugen. Hij viel echter over de reling en overleed ter plekke.

EU heeft dringend tolken nodig

De Europese Unie is dringend op zoek naar nieuwe tolken. De uitbreiding van de Unie heeft namelijk tot gevolg dat er niet alleen nieuwe landen toetreden, maar ook nieuwe talen. Probleem is alleen dat er weinig geschikte kandidaten zijn. Zo slaagde vorig jaar geen enkele kandidaat voor het EU-examen Maltees.

Op een drukke dag zijn er in totaal bij de Europese Commissie nu achthonderd tolken werkzaam. Daar moeten er zo'n 380 bij. Daarvan zijn bij vergaderingen met vertalingen in alle talen zijn nu 33 tolken nodig. Vanaf 1 mei worden dat er zestig. Daarom is er voor gekozen om alleen de vergaderingen van de ministers en regeringsleiders in alle EU-talen om te zetten. Vergaderingen van de Commissie worden alleen in de belangrijkste talen vertaald.

Behalve de Commissie hebben ook het Europees Parlement en het Europees Hof van Justitie hun eigen tolkendienst. Daarnaast zijn er ook nog vertalers in dienst. Het tolken en vertalen kost per jaar 550 miljoen euro. Dat gaat 800 miljoen euro worden. De Commissie wil het aantal werktalen echter niet inperken. Bij de EU is de taal van elke lidstaat een werktaal.

Geen kater voor broers door extra nieren

Twee broers uit Bosnië blijken allebei vier normale en werkende nieren te bezitten. De 69-jarige Josip Galic kwam hierachter, toen hij na een auto-ongeluk in het ziekenhuis belandde en daar werd onderzocht. De verassing was compleet toen zijn broer ook een extra set nieren bleek te hebben.

De mannen gaven aan verbaasd te zijn, maar het verklaarde naar eigen zeggen wel waarom zij al hun vrienden onder de tafel konden drinken, zonder de volgende dag een kater te hebben. Josip Galic zei tegenover een Bosnische krant nooit zijn extra nieren te zullen verkopen. Hij voegde echter toe: "Maar als familieleden of vrienden ze nodig hebben, geef ik ze gratis weg."

Heineken wilde eigen publieke omroep starten

Heineken was bijna een publieke omroep gestart. De bierbrouwer had al vergevorderde plannen om in plaats van de sponsoring van het programma 'SixPack' op Veronica, in het publieke bestel te stappen. Uiteindelijk is het plan niet door gegaan omdat Heineken niet afhankelijk wil zijn van allerlei regelgeving van de publieke omroep.

Het biermerk had zelfs al uitgebreide plannen om de benodigde 50.000 leden te halen om een C-status te kunnen krijgen. Nu gaat Heineken verder kijken of ze naast het televisieprogramma ook op andere manieren het SixPack breder in de markt kan zetten.

Virus- en spambestrijding door Microsoft

Samen met vijftien andere bedrijven gaat Microsoft werken aan het bestrijden van computervirussen. Het bedrijf werkt nu al aan nieuwe programma’s om nieuwe spam, ongewenste e-mail, tegen te gaan. Dit deelde Microsoft dinsdag mee.

Microsoft gaat samenwerken met bedrijven als NTT en British Telecom, twee telecomgiganten. Ook de bedrijven Wanadoo en Tiscali doen mee in de zogenaamde Global Infrastructure Alliance for Internet Safety (GIAIS). Microsoft wordt de laatste tijd erg vaak lastig gevallen door virussen die gebruik maken van de gaten in Windows.

Samen met de andere bedrijven die in de GIAIS zitten, gaat Microsoft werken aan betere filters voor de bestrijding van spam en ook wil Microsoft een programma maken om de zenders van spam te kunnen achterhalen. Wanneer de producten klaar zijn kon Microsoft echter nog niet melden.

Uitslagen CL (24-02-04)

Gisteravond werden de eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Bayern Munchen - Real Madrid (1-1)
75' Makaay 1-0
83' Roberto Carlos 1-1

Lokomotiv Moskou - AS Monaco (2-1)
32' Izmailov 1-0
59' Maminov 2-0
69' Morientes 2-1

Celta de Vigo - Arsenal (2-3)
17' Edu 0-1
27' Edú 1-1
58' Edu 1-2
64' José Ignacio 2-2
80' Pires 2-3

Sparta Praag - AC Milan (0-0)


De returns zijn op woensdag 10 maart

Trust in gesprek met Jordan

Ondanks de stellige uitspraak 'Geen Jos, geen Trust', is Trust nu toch weer in gesprek met Jordan over sponsoring.

Gisteren brachten verschillende sites het bericht de wereld in dat Trust al een akkoord had bereikt met Jordan. Dit blijkt voorlopig echter nog niet waar. Wel is Trust opnieuw in onderhandeling.

Woorvoerder Muriël Wolda van Trust vertelde tegen Raceplanet: "We hebben nog niks getekend, dus dat is niet zo. Maar we zijn in gesprek om te kijken of we nog wat kunnen doen."

Wolda vervolgt: "Maar, daar is nog niks over bekend. Jordan en Trust zijn nog druk aan het onderhandelen. Over een mogelijke deal kan Trust dus nog niks meedelen. Dat duurt nog even, ik heb namelijk nog anderhalve week."

Onderzoek naar juichen Manchester

De Engelse politie stelt een onderzoek in naar het juichen van de Manchester United spelers in de wedstrijd tegen Everton.

In de uitzonderlijke wedstrijd, waarin Everton met 3-0 voorstond, maar met 3-4 verloor, werd bij de 3-4 door de Manchester spelers uitbundig gejuicht. Ze deelden zelfs hun vreugde met de fans van Everton. Die fans waren hier echter niet zo blij mee en er kwamen honderden klachten bij de politie. De politie stelt nu een onderzoek in naar het incident om te kijken of de fatsoensnormen zijn overschreden.

Dronken Belg rijdt "seksend" door rood in Breda

De politie heeft gisteren in Breda een 42-jarige Belgische automobilist aangehouden, omdat hij door rood reed. De man beweerde dat dat kwam omdat hij op het bewuste moment werd afgeleid door zijn mannelijke passagier, die seksuele handelingen bij hem verrichte. De politie kon niet vaststellen of dit inderdaad het geval was. Wel werd een alcoholpromillage van 1,7 geregistreerd.

De politie nam de Belg mee naar het politiebureau en maakte daar een proces-verbaal tegen hem op. Nadat de Belg het politiebureau had verlaten besloot hij nog even snel te gaan plassen, tegen de muur van het politiebureau wel te verstaan. Dit leverde hem opnieuw een bon op. De Belg zag overigens in dat hij fout zat en heeft de muur met borstel en sop zelf weer schoongepoetst.

TAG Heuer trekt zich terug

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:
TAG Heuer, het bedrijf dat zijn naam aan de tijdmeting verbond, heeft zich uit de Formule 1 teruggetrokken.

TAG Heuer stopt met directe ingang met de betrokkenheid bij de tijdwaarneming van de Formule 1. Het Zwitserse bedrijf blijft wel sponsor van het McLaren team. Voorname reden van dit besluit zou de slechte publiciteit na Grand Prix van Brazilië zijn. Daarbij werd Kimi Räikkönen in eerste instantie onterecht tot winnaar uitgeroepen. Achteraf nam TAG Heuer alle schuld op zich.

TAG Heuer was niet helemaal verantwoordelijk voor de tijdwaarneming.
FOM (Formula One Management) deed de tijdwaarneming in de praktijk. TAG Heuer leverde het materiaal en verbond zijn naam aan de tijdwaarneming.

De Formule 1 en daarmee eigenlijk Bernie Ecclestone mag op zoek naar een ander bedrijf dat de tijdwaarneming wil sponsoren. Er worden alweer namen van verschillende horlogefabrikanten genoemd.

'ICT-recessie voorbij'

Volgens de ICT Barometer van Ernst & Young is de ICT-recessie definitief voorbij. Bedrijven starten nieuwe ICT-projecten op en de ICT-budgetten zijn aanzienlijk hoger dan de voorgaande jaren.

Met name de banken en verzekeraars gaan veel meer investeren. Een ander verschil met voorgaande jaren is dat de budgetten waarschijnlijk nu wel worden uitgegeven. Vorig jaar werden namelijk veel van de gereserveerde budgetten niet aangesproken. E&Y directeur Jacob Verschuur waarschuwt wel voor een te groot optimisme: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer."

Dieven aan de haal met brug

In het westen van de Oekraďne hebben dieven ongemerkt een elf meter lange stalen brug gestolen. De brug, die ooit de Svalyavka rivier overbrugde, moet volgens de lokale politie met behulp van een kraan en een vrachtwagen zijn verwijderd.

In de Oekraďne is het stelen van metaal een groot probleem. Diefstal van bekabeling, beelden en putdeksels is aan de orde van de dag. Alle schroothopen in de buurt worden uitgekamd in de hoop dat er nog herkenbare delen van de brug worden teruggevonden. Ondertussen moeten de bewoners van verschillende dorpjes in de buurt een andere route naar de stad Svalyava zoeken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
review
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.