pencoaster
Header

En wat zullen we gaan doen?

maart 31st, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Elke stap is er weer eentje en in het begin valt die toch altijd wat tegen. Ik ben met de oxycontin (morfine) omlaag gegaan naar de minimale dosis mogelijk, en dat heb ik geweten ook, de pijntjes en pijnen komen weer gestaag terug. Ik wist niet dat ik op zoveel gebieden pijn kon hebben maar als je daadwerkelijk kijkt wat ze allemaal gedaan hebben met je lichaam is het ook niet zo vreemd. Ik kan me alleen niet herinneren dat ze iets met me knie hebben gedaan… dus dat zal wel iets anders zijn.

Het wordt nog een druk programma de komende tijd, naast het intensieve revalideren van 2x fysiotherapie en 1x ergotherapie (wie weet eigenlijk wat dat is?) staat de pasen voor de deur en daarnaast natuurlijk gewoon het weer proberen terug te komen in de maatschappij en de dagelijkse dingen zoals werken weer op te pikken. Maar goed, de pasen staat voor de deur en dat betekent een paar daagjes er tussenuit met de familie, ik ben benieuwd hoe dat gaat want dat is natuurlijk alweer een lange tijd geleden.

Eigenlijk verder weinig te melden, de vrouw is aan het hardlopen met d’r clubje (en ik ben jaloers dat ik dat nog niet kan) en ik zit een beetje het bureau op te ruimen, veels te veel rekeningen betalen, verbaasd kijken naar de ziektenkostenverzekeringsstatusoverzicht en een beetje mislukt lachen om de kosten en wat ik zelf moet betalen. De gemeentebelasting is er ook weer doorheen en de WOZ waarde is ook niet echt hoopgevend, zal leuk worden straks om dit te verkopen laat staan iets nieuws te vinden zonder gezeik van banken over het labeltje kanker, want daar kom ik helaas nooit meer vanaf. Het labeltje dan he, nu heb ik er eindelijk ook eentje en die is niet eens psychiatrisch (hihi voor onze R&P vriendjes).

Nou,ik ga maar weer verder revalideren wat ongeveer inhoudt dat ik lekker warm ga douchen, daarna mijn arm en rugspieren van voornamelijk mijn linkerkant ga oefenen (ik moet toch enige kracht gaan ontwikkelen om weer een beetje te gaan squashen), de rechterkant hangt er vooralsnog een beetje bij, een getraind oog zal het verschil tussen de twee armen wel zien, maar over het algemeen ziet niemand dat ik een lam armpje heb, en dat is misschien ook wel beter.

Ohja, voor ik het vergeet. Wat gaan we met deze blog doen, ik heb al veel suggesties gehoord dus ik hoor graag wat meningen over of hier nog iets mee gedaan moet worden of dat we gewoon lekker verder gaan en/of ernaast een andere blog te beginnen. Ik weet het niet, laat maar weten of mijn schrijfsels nog van nut kunnen zijn.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

12 Responses

  • Maria Doorson says:

    Lieve Re, blijf alsjesblieft schrijven (als je daar behoefte aan hebt natuurlijk) Vind het fijn om jouw “belevenissen”te volgen en ik vind dat je heel goed schrijft

  • You know who, from you know where says:

    Alsof het ergens belangrijk voor is, maar ik zou je korte updates missen. Dat heeft niets met een nuttig oogpunt te maken, maar alles met mijn genegenheid voor jullie; ik wil gewoon graag weten hoe het jullie vergaat. Maar dáár zou ik als ik jou was geen blog voor in de lucht houden. We kunnen ook gewoon een keer bellen :P

  • Je kan hem toch best aanhouden? Je kan ook wat minder vaak updaten of alleen iets schrijven als je echt een significant verschil of iets van dien aard te vertellen hebt.

    Ik zou sowieso wel een back-up bewaren ter herinnering.

  • paul eilkes says:

    Beste re, mijn vrouw heeft ook een pamcoast tumor, niet meer operabel. Goed dat het bij jou kon, ik volg de blog en vindt dat jij dit proces goed omschrijft. Ik kan niet oordelen of je door moet gaan of niet maar tot nu toe heb ik je trouw gevolgt. Weliswaar niet gereageerd maar het was waardevol wat je schreef. Wat je ook doet dank voor wat je al hebt gedaan en als er nog wat komt zal ik het zeker volgen. Wij wensen je een voorspoedig herstel toe, zal best nog zwaar zijn maarik denk dat jou dit gaat lukken. Groeten paul

    • Re says:

      beste Paul, indringend om jouw verhaal te lezen. een van de dingen die ze mij vertelde was dat the bestraling/chemotherapie zijn werk goed had gedaan, de tumor was nagenoeg dood. Ik zal natuurlijk door blijven schrijven, al is het maar om de dagelijkse frustraties weg te schrijven of juist de mooie momenten te willen delen. groet Remon

  • Ina says:

    Re, ik zou je blog niet graag willen missen, want het is een waardevolle aanvulling op (telefoon)gesprekjes en live meetings, dus als het jou geen extra inspanning kost, zou ik zeggen: doorgaan alsjeblieft! Groetjes van Ina

  • Els says:

    Beste Remon, Ik heb al die tijd met interesse je blog gevolgd. Ik denk dat je er zelf ook veel aan hebt gehad, en op het moment dat je gaat twijfelen of je er nog mee door moet gaan, heb je het waarschijnijk zelf niet meer nodig. Ik vond het een indrukwekkend verhaal. Ik wens jou en Leonie een mooi leven toe.
    Ik hoor ongetwijfeld via Ina hoe het jullie vergaat.
    Hartelijke groeten,
    Els

  • Els says:

    Oh ja, ergotherapie, ik heb een zus die al heel jong een zware hersenbloeding heeft gehad: dan weet je wel dat ergotherapie en alles wat daarmee samenhangt erg nuttig is.

  • Re says:

    ik denk dat ik natuurlijk gewoon blijf schrijven, ik vind het leuk om te doen en als ik zo zie wie het allemaal leest denk ik toch dat het een groter nut heeft dan alleen maar wat woordjes op een scherm. Er is zelfs geopperd om deze blog ineen andere vorm uit te brengen, ik zou niet weten hoe en of dat dan wel nuttig is.

    Ik blijf schrijven, vooral over de dingen waar ik tegenaan zal lopen of die me raken

  • Raya says:

    Blijf schrijven Re, ook over het leven na de tumor, dat is toch alleen maar heel hoopgevend en inspirerend?
    Voor jezelf maar ook voor andere mensen ;)

  • Muis says:

    Blijven schrijven Re *O* wat Raya zegt klopt helemaal.

  • ElJee says:

    Ik leer een hoop dingen van je blog waarvan ik gehoopt had ze nooit te hoeven weten. Maar ik leer ook weer heel veel dingen die je alleen maar leert doordat je dingen weet die je niet zou willen weten. Per saldo leer ik dus alleen maar van je blog en dat lijkt me precies de bedoeling. Goed te horen dat het steeds beter gaat.

    Keep it coming.



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>