pencoaster
Header

Lyrisch

maart 15th, 2012 | Posted by Re in Pencoaster

Je wordt er bijna vrolijk van. Sinds een week heb ik een nieuw medicijn tegen de neuropathische pijn in mijn hand genaamd: lyrica. Hoe poĆ«tisch klinkt dat? Het werkt nog niet echt goed en om de werking te versterken mag ik er ‘s avonds een pilletje antidepressiva bijslikken (amitriptaline). Ik word er weer een beetje duf door en heb constant van die slaapschokjes (je weet wel van die momenten in je slaap dat je van de trap dondert of het stoeprandje mist).

Maar verder gaat het eigenlijk wel prima. Gisteren weer lekker gelopen, naar de behandelend arts geweest om Bob te decimeren en ook wat medicatie tegen de pijn te bediscussiĆ«ren met de pijnarts. Vandaag eindelijk eens een keer fysiotherapie, ‘t is verdorie al bijna 6 weken geleden dat ik geopereerd ben (wow, wat vliegt de tijd). Mijn schouder en gehele rug zitten in de knoop, ik ben ook helemaal scheef, kan er niets aan doen maar het mag van mij allemaal wel wat losser eigenlijk.

Straks even wat therpeutische play dough kopen voor het trainen van mijn vingers en hand. Morgen ook weer eens naar mijn werk, even kijken hoe en wat we gaan doen.

Het zonnetje schijnt…

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

8 Responses

  • Linda says:

    Jammer dat ik er dan niet ben. Ben blij dat het weer iets beter gaat met je. Doe rustig aan en ik zie je de volgende keer wel.
    Liefs, Linda

  • Annemieke says:

    Lyrica is ook een AD dus samen met amitryptine en een beetje lichttherapie (sunshine) gaat dat zeker lekker werken op je gemoed ;-) Hoe was het om weer op kantoor te zijn?

  • Lyrica? Dat vond ik echt een klote middel. Daarvan lag ik 20 uur per dag te slapen. Heb je geen EMLA-zalf? Dat werkte uiteindelijk het beste hier tegen zenuwpijn.

    • Leonie says:

      Oh ja, kardinaal? Dat is dan goed om eens na te vragen. Wij hebben nog niet gehoord van een zalf..En ja, hij is wel duffer en moeier van de lyrica en [andere medicatie].. Volgende week weer naar de pijndokter dus dan kaarten we het zeker aan, dank je voor de tip!

    • Loedertje says:

      Lyrica en amitriptaline kreeg ik samen met een zalfje en hogere dosis vitamine C voorgeschreven van de pijnpolie zo’n 3 maanden geleden. Heb dystrofie-achtige klachten in mijn rechterbeen na een kniebreuk vorig jaar . Zenuwbaanonderzoek en rug-mri laten niets geks zien dus op naar die pijnpolie aangezien de klachten bleven. Kwam daar binnen en de dokter noemde mijn naam waarop ik zonder uitnodiging ben gaan zitten. Hij begon direct zonder iets te vragen ..te schrijven en binnen een paar minuten schoof hij 4 receptjes onder mijn neus. (geen enkele check of ik mogelijk via een andere arts nog andere medicatie had..niets nada)

      Enfin, van de zelf kreeg ik een allergische reactie en die andere zooi maakt een comateus mensje van mij , verkeer in een roes en daar hou ik niet van, aan de pijn doet het niets. Dus ik stopte na 2 weken. Belt de pijnpolie-assistente om te vragen hoe het gaat, vertel haar vervolgens mijn bevindingen/ervaringen en mijn besluit te stoppen, krijg ik een vinnige reactie * dan kunnen wij niet meer voor u betekenen*…

      Ik kreeg direct een paranoia gevoel van de medicijnmaffia die cadeautjes gaat uitdelen mits het pijnpolieteam maar genoeg medicatie voorschrijft die op het *spaarpuntenlijstje* staan.

      Staat overigens weer los van de kanker die ik heb aangezien ik dat slechts 3 weken weet.

  • Leonie says:

    Wij hoorden trouwens dat lyrica een anti-epileptica was en niet een anti-depressiva.

  • Ingrid says:

    Bij ons gaat Lyrica voornamelijk de deur uit op recept van neuroloog/orthopeed als pijnstillend middel bij neuropatische pijnen.

    /spuit11

  • Loedertje says:

    De zalf die ik kreeg was DSMO ( Dimethylsulfoxide)
    Meer info over het hoe en waarom i.v.m.http://www.posttraumatischedystrofie.nl/diagnose.html



Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>